Πρόκειται για μια εύκολη σούπας αποτοξίνωσης, ιδανική για ένα ελαφρύ βραδινό, για όσους το παράκαναν αυτές τις γιορτές! Και έχει μόνο 230 θερμίδες ανά μερίδα! Υλικά (για 4 μεγάλα μπολ ή 6 μικρά) 4 καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μέτρια πατάτα 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα), ψιλοκομμένο 200 ml χυμό πορτοκαλιού Λίγο λάδι Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα, την πατάτα, τον ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μόλις αρχίζει να βράζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο πιο χαμηλό, σκεπάζετε και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα φορητό πολτοποιητή, κάνετε μέσα στην κατσαρόλα τη σούπα πουρέ (αν την βάλετε σε μπλέντερ/μίξερ κλειστό, αφήστε την κάπως να κρυώσει). Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό ή ζωμό.
Εύκολη και ελαφριά σούπα αποτοξίνωσης με καρότο και τζίντζερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά σπιτική λαγάνα Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας την παραδοσιακή λαγάνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με λουκάνικα και φέτα Τα πράσα δίνουν γλυκιά, απαλή γεύση, τα λουκάνικα προσθέτουν πικάντικη νοστιμιά και η φέτα δίνει αλμυρή ένταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ