Μια εύκολη και πολύ νόστιμη μανιταρόσουπα. Μια συνταγή ιδανική γι΄αυτές τις υγρές και κρύες ημέρες του χειμώνα! Υλικά (για 4 άτομα) 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά σε φετάκια 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο σε ροδέλες 1 πατάτα σε κυβάκια 2 κ.σ. βούτυρο 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν. Προσθέτουμε στα μανιτάρια την πατάτα,το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το ζωμό και το θυμάρι. Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ ή τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η πιο νόστιμη και εύκολη μανιταρόσουπα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά σπιτική λαγάνα Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας την παραδοσιακή λαγάνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με λουκάνικα και φέτα Τα πράσα δίνουν γλυκιά, απαλή γεύση, τα λουκάνικα προσθέτουν πικάντικη νοστιμιά και η φέτα δίνει αλμυρή ένταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ