Λαχταριστές τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας. Μια φανταστική συνταγή για όλες τις ώρες. Γιατί πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για σοκολάτα. Υλικά Για τις τηγανίτες 1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder ¼ φλιτζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1¼ φλιτζάνι γάλα 1 αυγό Για τη σάλτσα σοκολάτας ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 1 φλιτζάνι κουβερτούρα λιωμένη Εκτέλεση Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα προς ένα ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα τηγάνι απλώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει και προσθέτουμε κάθε φορά 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι για να έχουν οι τηγανίτες το ίδιο μέγεθος. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες τα αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό. Για τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και στη συνέχεια το περιχύνουμε όσο είναι ακόμα ζεστό πάνω από τις τηγανίτες.
Τηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ