Μια λαχταριστή και κυρίως εύκολη μανιταρόπιτα που θα φτιάξετε σε 10 λεπτά. Μια συνταγή πεντανόστιμη και κυρίως με ελάχιστες θερμίδες.
Υλικά
300 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας 300 γραμμάρια τεμαχισμένα φρέσκα μανιτάρια 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 1 κούπα τυριά lght ¾ κούπας κρέμα γάλακτος light 3% 1 κουταλιά γλυκού άνηθος 1 κουταλιά γλυκού αλάτ ι½ κουταλιά γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5 με 10 λεπτά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τα υλικά με τα τυριά Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τη γέμιση μέσα. Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνετε τη πίτα να ψηθεί για περίπου 1 ώρα.