Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά! Είναι γλυκά, φρουτώδη και βέβαια νηστίσιμα Τα παιδιά ξετρελαίνονται για τα ζελεδάκια, τις καραμέλες και τα ζαχαρωτά. Και αν και δεν είναι πάντα καλά για την υγεία, δεν μπορούμε και να τους τα στερήσουμε εντελώς. Επειδή όμως δεν είμαστε σίγουροι με τι υλικά φτιάχνονται και εάν έχουν συντηρητικά, καλύτερα να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Υλικά 4 κουταλιές σούπας ζελατίνη 1 ποτήρι κρύο νερό 1 1/2 ποτήρι βραστό νερό 4 ποτήρια ζάχαρη 1-2 σταγόνες φυσικές χρωστικές τροφίμων επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και διαλύετε την ζελατίνα ανακατεύοντας για πέντε λεπτά. Μόλις διαλυθεί συμπληρώνετε με το υπόλοιπο ζεστό νερό και την ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 25 λεπτά. Να έχετε υπόψη σας ότι πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανακατεύετε. Παίρνετε μικρές παγοθήκες με διάφορα σχέδια και μοιράζετε το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσουν ή για πιο γρήγορα τα βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν έχετε θήκες, βάζετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι και όταν κρυώσει κόβετε με ένα μαχαιράκι σε λεπτές λωρίδες ή με ένα κουπάτ. Βάζετε σε ένα μπολ ζάχαρη και περνάτε τα ζελεδάκια από την ζάχαρη. Τα αφήνετε σε λαδόκολλα για δύο μέρες μέχρι να κρυσταλώσει καλά η ζάχαρη πάνω τους και είναι έτοιμα
Σπιτικά λαχταριστά ζελεδάκια για τα παιδιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θρεπτικό μπριάμ Το μπριάμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με λαχανικά που μαγειρεύονται αργά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό έχετε στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγανές πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε το κρέας Το απλό hack για να απολαύσετε τις πατάτες σαν να είναι τηγανιτές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά εύκολα και γρήγορα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταχινόσουπα με κριθαράκι Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού Το πασχαλινό τσουρέκι πιο αρωματικό με λίγο πορτοκάλι (αν δεν είστε φαν της μαστίχας). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νηστίσιμα muffins Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύδια με κρόκο Κοζάνης Το χαρακτηριστικό άρωμα του γλύκάνισου δίνει άλλη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης και τηγανητούς κολοκυθοανθούς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πένες με κόκκινη σάλτσα και μελιτζάνα Πεντανόστιμη συνταγή με θρεπτικά λαχανικά και μεσογειακή γεύση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομελέτα με μανιτάρια Ιδέα για πεντανόστιμο brunch γεμάτο πρωτεΐνη, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ