Νηστίσιμη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα που θα εντυπωσιάσει! Υλικά 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό 3/4 φλιτζανιού λάδι (αν την προτιμάτε ελαφριά προτιμήστε το ηλιέλαιο) 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder 1 βανίλια Προαιρετικά λίγο γαρίφαλο σκόνη Χυμός από 2 πορτοκάλια Ξύσμα από 2 πορτοκάλια Για το σιρόπι 500 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια νερό 1 ξυλάκι κανέλα Χυμός από ένα πορτοκάλι Προαιρετικά, λίγες φέτες από λεπτές φέτες από την φλούδα του Εκτέλεση Ξεκινάμε με το σιρόπι Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και τις φέτες από φλούδα και ανακατεύουμε καλά Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο προσθέτουμε το ξύσμα, το λάδι, το γαρίφαλο, την βανίλια, και την ζάχαρη με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στον χυμό πορτοκάλι την σόδα, τα προσθέτουμε στο εμίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι και baking powder και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα λαδιού – πορτοκαλιού Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι Αδειάζουμε το μείγμα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 -50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να αποχτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να είναι στεγνή στο κέντρο. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι λίγο – λίγο στην καυτή πορτοκαλόπιτα, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο
Νηστίσιμη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα Το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ