To ταχίνι είναι τόσο θρεπτικό και δυναμωτικό, που θα ’πρεπε να βρίσκεται στην καθημερινή διατροφή μικρών και μεγάλων. Όχι μόνο απλωμένο σε μια φέτα ψωμί με μέλι.
Υλικά για τις μπάρες
½ κούπα ταχίνι
½ κούπα μέλι
2 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
¼ κούπας φουντούκια, χοντροκομμένα
¼ κούπας καρύδια, χοντροκομμένα
½ κούπας ηλιόσποροι
1 κ.σ. κακάο
½ κ.γλ. σκόνη κανέλας
Τοποθετούμε σε ταψί μία λαδόκολλα, έτσι που να προεξέχει λίγο από το χείλος του. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το μέλι και το ταχίνι και αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ το μείγμα και ανακατεύουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης μάζα. Απλώνουμε στο ταψί τη μάζα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180° C (στον αέρα). Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες. Τυλίγουμε μία μία χωριστά, πρώτα με λαδόκολλα κι ύστερα με διάφανη μεμβράνη.
Από το βιβλίο Τι θα φάμε σήμερα Mama; της Θέμιδος Καρδιόλακα, εκδ. Ελληνοεκδοτική