Μια εύκολη και λαχταριστή μαγειρίτσα με μανιτάρια που θα λατρέψουν όσοι αντιπαθούν τα εντόσθια, ή προτιμούν μια εναλλακτική και πιο ελαφριά επιλογή
Υλικά
500 γραμμάρια μανιτάρια (μπορείτε να πάρετε απ όλα τα είδη, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους, ή πορτομπέλο) κομμένα σε φέτες 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μαρούλι ψιλοκομμένο 300-400 γραμμάρια σπανάκι 100 γραμμάρια ρύζι για σούπα 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για το αυγολέμονο 2 λεμόνια 2 αυγά
Εκτέλεση
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, ψλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το μαρούλι Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά Μόλις κάψει ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν( 5-7 λεπτά). Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά Προσθέτουμε και λίγο λάδι αν χρειαστεί Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε τον άνηθο Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά Προσθέτουμε νεράκι αν δούμε ότι το χρειάζεται Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και το μαρούλι Δεν θέλει πολλή ώρα σε 5-6 λεπτά είναι έτοιμο! Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο Σε γυάλινο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των λεμονιών και περίπου 1 φλιτζάνι από το ζουμί της μαγειρίτσας Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.