Λαχταριστά muffins με φράουλα, που είναι και η πρωταγωνίστρια της εποχής Yλικά για 12 τεμάχια 250 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική 100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 2 βανιλίνες 200 γραμμάρια κακάο, κοσκινισμένο 300 ml γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια φράουλες, πολτοποιημένες στο multi Για την κρέμα φράουλας Υλικά 50 γραμμάρια ώριμες φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες 200 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια ή spread) 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα. Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για καπ κέικ, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά Εκτέλεση για την κρέμα φράουλας Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις μισές φράουλες, το τυρί και τη μαρμελάδα και δουλεύοπυμε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πυκνή κρέμα Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο Μόλις σφίξει γαρνίρουμε τα muffins με αυτήν και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη μερέντα και μια φρέσκια φράουλα για ντεκόρ
Λαχταριστά muffins με φράουλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ