Λαχταριστά muffins με φράουλα, που είναι και η πρωταγωνίστρια της εποχής Yλικά για 12 τεμάχια 250 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική 100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 2 βανιλίνες 200 γραμμάρια κακάο, κοσκινισμένο 300 ml γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια φράουλες, πολτοποιημένες στο multi Για την κρέμα φράουλας Υλικά 50 γραμμάρια ώριμες φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες 200 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια ή spread) 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα. Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για καπ κέικ, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά Εκτέλεση για την κρέμα φράουλας Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις μισές φράουλες, το τυρί και τη μαρμελάδα και δουλεύοπυμε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πυκνή κρέμα Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο Μόλις σφίξει γαρνίρουμε τα muffins με αυτήν και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη μερέντα και μια φρέσκια φράουλα για ντεκόρ
Λαχταριστά muffins με φράουλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ