ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 κιλό μελιτζάνες λίγο ελαιόλαδο για τη σχάρα και 15 ml επιπλέον για τη γέμιση 100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, από το βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες 30 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 25 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο, και λίγα φύλλα επιπλέον, για το τελείωμα 25 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 5 ml ξίδι μπαλσάμικο 10 ml κρέμα μπαλσάμικου 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες αλάτι 2 φέτες χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο 100 γρ. φέτα, τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε και τις αλατίζουμε. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία σχάρα και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί, στο οποίο προσθέτουμε κάτι βαρύ (π.χ. κονσέρβες), και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Βγάζουμε τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις ψήνουμε σε καυτή σχάρα ώσπου να πάρουν έντονο χρώμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες, αυτή τη φορά με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω. Ψήνουμε στους 180°C ώσπου να μαλακώσουν εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουτάλι. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το ξίδι, την κρέμα μπαλσάμικου, τις λιαστές ντομάτες και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη γέμιση στις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού και προσθέτουμε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Πηγή: Γευσιγνώστης
Πεντανόστιμα μπρουσκετάκια με μελιτζάνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ