Ήρθε η στιγμή να συστήσετε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών σας χρόνων στα παιδιά σας! Υλικά 8 φέτες ψωμί του τοστ φράουλες 4-5 αυγά 1 φλ. γάλα 2 κ.σ. ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι 2 πρέζες κανέλα 4 κ.σ. πραλίνα 1 κ.σ. ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη) 1 κ.σ. γιαούρτι Εκτέλεση -Απλώστε 4 φέτες ψωμί του τοστ στον πάγκο της κουζίνας σας. Αλείψτε με πραλίνα μέχρι να τις καλύψετε. Σκεπάστε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί του τοστ. -Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέστε το γάλα. Βυθίστε κάθε τοστ με πραλίνα, στο μείγμα αυγού και αφήστε το 2′ από κάθε πλευρά. -Ανασηκώστε κάθε τοστ, έτσι ώστε να στραγγίξει το μείγμα αυγού. -Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη), όσο χρειάζεται απλώς για να λαδωθεί το σκεύος. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά το τοστ να ροδίσει για 2′ περίπου από κάθε πλευρά. -Κόψτε τις φράουλες, προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι και κόψτε διαγώνια τα τοστ σε τρίγωνα. -Σερβίρετε τις αυγοφέτες όσο είναι ζεστές. Θα γίνουν ανάρπαστες!
Λαχταριστές αυγοφέτες με πραλίνα και φράουλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ