Ένα χορταστικό πιάτο με 5 υλικά, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για να φάνε τα παιδιά τον αρακά τους. Υλικά 1 κρεμμύδι 6 λεπτές φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 300γρ ρύζι για ριζότο 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών 100γρ κατεψυγμένου αρακά Εκτέλεση 1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και έναν κύβο βουτύρου σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και τηγανίστε μέχρι να καφετίσουν ελαφρώς (περίπου 7 λεπτά). Προσθέστε το μπέικον και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό. 2. Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό και βράστε τα. Ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια, μειώστε τη ζέστη και μαγειρέψτε, έχοντάς τα καλυμμένα, για 15-20 λεπτά έως ότου το ρύζι γίνει μαλακό. 3. Ανακατέψτε τον αρακά, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί και ο αρακάς. Σερβίροντας πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Εύκολο ριζότο με μπέικον και αρακά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ