Αν σας αρέσει η υγρή σοκολάτα, φτιάξτε μια κρύα, κρεμώδη μους σοκολάτας. Χρειάζεστε μόνο σοκολάτα για αυτή τη συνταγή (και νερό, αλλά αυτό δε μετράει). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αλάτι ή κανέλα για επιπλέον γεύση.
Υλικά (για 4 μερίδες)
200γρ. σκούρα σοκολάτα
2/3 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση 1. Βάλτε νερό και σοκολάτα σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μεσαία-χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
2. Μόλις ομογενοποιηθεί, ρίξτε το μίγμα σε ένα μπολ που ακουμπά σε ένα τηγάνι γεμάτο με παγάκια για να κρυώσει.
3. Ανακατέψτε το μίγμα έως ότου πήξει (αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό μίξερ, προσέξτε γιατί θα πήξει πολύ πιο γρήγορα).
4. Μόλις η συνοχή του μίγματος μοιάζει με εκείνη της χτυπημένης κρέμας, βάλτε το σε μπολάκια και είτε σερβίρετε αμέσως, είτε βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.