Αν τα υγιεινά επιδόρπια έχουν αρχίσει να σας νευριάζουν, τότε σας έχουμε μια πιο αξιοπρεπή και απολαυστική επιλογή, η οποία παράλληλα είναι θρεπτική. Αυτή η συνταγή ενισχύει την κλασική μπανάνα βουτηγμένη σε σοκολάτα προσθέτοντας το φυστικοβούτυρο για ένα επιπλέον επίπεδο γευστικότητας. Υλικά (για 9 μερίδες) 3 μπανάνες, κομμένες στα τρία 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα για περισσότερη γεύση) 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 9 ξυλάκια Λαδόκολλες Εκτέλεση 1. Κόψτε τις μπανάνες σε τρία μέρη μετά το ξεφλούδισμα. Σπρώξτε απαλά ένα ξυλάκι σε κάθε κομμάτι μπανάνας. 2. Τοποθετήστε τις πάνω στη λαδόκολλα και βάλτε τις στην κατάψυξη ενώ ολοκληρώνετε τα βήματα 3-5. 3. Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ. Βάλτε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. 4. Ρίξτε το μίγμα σε ψηλό ποτήρι. Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη. 5. Βυθίστε κάθε μπανάνα στο ποτήρι ώστε να καλυφθεί πλήρως. 6. Τοποθετήστε τις μπανάνες πίσω στη λαδόκολλα και ξαναβάλτε τις στην κατάψυξη. Αφαιρέστε μετά από περίπου 5 ώρες και απολαύστε! Σημείωση: Δοκιμάστε να πασπαλίσετε με θρυμματισμένα καρύδια πριν από την κατάψυξη. Ωστόσο, όχι σε όλες τις μερίδες, αφού συνήθως τα παιδιά δεν αγαπούν τέτοιες προσθήκες.
Μπανάνες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο σε ξυλάκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ