Ακόμα και οι συνταγές τρούφας που δεν είναι φτιαγμένες από μπισκότα μπορεί να είναι αρκετά απλές. Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο σοκολάτα, βαριά κρέμα γάλακτος, βούτυρο και προαιρετικές προσθήκες, όπως καρύδια ή σκόνη κακάο. Υλικά (για 12 τρούφες) Σοκολάτα 300γρ (σκούρα, γάλακτος, ή ημίγλυκια) 1/2 φλιτζάνι βαριά κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο Προαιρετικά: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια κακάο σε σκόνη τρούφα σοκολάτας Εκτέλεση 1. Ρίξτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και αφήστε τη στην άκρη. 2. Στο φούρνο μικροκυμάτων, θερμαίνετε τη βαριά κρέμα και το βούτυρο για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει ζεστή. 3. Ρίξτε το μίγμα κρέμας και βουτύρου πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό ή δύο. 4. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. 5. Ενώ το μίγμα ψύχεται, ετοιμάστε τις προσθήκες σας. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τη σκόνη κακάο ή την τρούφα σοκολάτας σε μικρά μπολ. 6. Μόλις η σοκολάτα είναι σκληρή, αλλά ακόμα εύπλαστη, πλάστε τη σε μικρές μπάλες. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φτιάξετε τέλειες μπάλες. Εάν η σοκολάτα είναι πολύ μαλακή, ψύξτε το μείγμα για λίγα λεπτά πριν συνεχίσετε. 7. Ακουμπήστε τις μπάλες στο μπολ με τα έξτρα υλικά (καρύδια κ.λπ.) και τοποθετήστε τις σε μια λαδόκολλα. Τοποθετήστε τη λαδόκολλα στο ψυγείο για να σταθεροποιήσετε τις τρούφες. Έτοιμες!
Υπέροχη συνταγή για τρούφες σοκολάτας με τρία υλικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Kourtney Kardashian: Μάθαμε πώς φτιάχνει τον τέλειο matcha latte της Η πιο απλή συνταγή! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών Αφρατεύουμε το πλιγούρι ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι πριν το σερβίρουμε με το κοτόπουλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς Αυτή η γιορτινή σαλάτα είναι δροσερή και ανάλαφρη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ Η σελινόριζα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, K, Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα Τα κυδώνια είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για το χοιρινό κρέας, ιδανικά για να κάνουνε τη διαφορά στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια Ο μαύρος χοίρος είναι υψηλής ποιότητας χοιρινό κρέας με ξεχωριστή γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ