Χρησιμοποιήστε φρέσκο δενδρολίβανο που με την έντασή του θα γίνει το ιδανικό ταίρι στο εξίσου δυνατό και μυρωδάτο λεμόνι.
Υλικά για 8 καλαμάκια
Για το κοτόπουλο
125 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
2 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
20 γρ. φύλλα μαϊντανού
10 γρ. φύλλα δενδρολίβανου
1.200 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
8 πίτες για σουβλάκι
Για τη σάλτσα
1 κ.γ. ζάχαρη
10 γρ. μουστάρδα Dijon
90 ml χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
360 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα, τον μαϊντανό και το δενδρολίβανο και φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο.
Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους των περίπου 25-30 γρ. Τους βυθίζουμε στη μαρινάδα που έχουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Περνάμε από 4 κύβους σε κάθε ξύλινο καλαμάκι, λαδώνουμε ελαφρά (με τη βοήθεια ενός πινέλου) και τοποθετούμε σε ζεστή σχάρα (ηλεκτρική ή στα κάρβουνα). Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, για όσο χρειαστεί.
Ψήνουμε και τις πίτες με τον ίδιο τρόπο.
Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον χυμό και το αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και, μόλις πήξει η σάλτσα, ρίχνουμε τα μυρωδικά.
Σερβίρουμε ζεστά τα καλαμάκια, περιχύνοντας με τη σάλτσα, και συνοδεύουμε με τις πίτες.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης