Ο συνδυασμός φακές-ρύζι προσφέρει σε εσάς και τα παιδιά σας όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεστε, ενώ απολαμβάνετε τη δροσερή σας σαλάτα! Υλικά 1 φλιτζάνι καφέ ή λευκό ρύζι (ή 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα) 1 φλιτζάνι φακές 1 φλιτζάνι ντοματίνια σε κύβους 1/4 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό 1 κουταλάκι αλάτι Φρέσκο μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά σούπας ξίδι 1 κουταλιά μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο Εκτέλεση 1. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήστε το ρύζι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν κάνετε τη σαλάτα: ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι να το απλώσετε σε ένα φύλλο ψησίματος και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. 2. Εν τω μεταξύ, βράστε τις φακές: τοποθετήστε 1 φλιτζάνι φακές σε κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό. Φέρτε τις σε σημείο βρασμού, στη συνέχεια σιγοβράστε για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακές. 3. Κόψτε τις ντομάτες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τον βασιλικό. 4. Κάντε τη σάλτσα της σαλάτας: σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί ξύδι, μουστάρδα και καπνιστή πάπρικα. Σταδιακά χτυπήστε στο ελαιόλαδο: 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. 5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ρύζι, τις φακές, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το βασιλικό με 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε. Καλή όρεξη!
Καλοκαιρινή σαλάτα με φακές και ρύζι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ