Υλικά
Μισό κιλό βρώμη
250 γρ. μέλι
100 μλ κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν ή σόδα κοφτό
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το μέλι με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε συνεχώς με το χέρι ή το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει πολύ καλά το μέλι.
Προσθέτουμε το μπέικιν ή τη σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε τη βρώμη και χρησιμοποιώντας το χέρι μας τώρα, ανακατεύουμε και παράλληλα συνθλίβουμε ζυμώνοντας τη βρώμη για 5-6 λεπτά. Αρχικά θα νομίζετε ότι τα υλικά δεν πρόκειται να ενωθούν , αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι όσο φουσκώνει η βρώμη με το υγρό , η ζύμη μας θα αποκτήσει συνοχή, αν και όχι μεγάλη.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα και με τη βοήθεια από ένα τσέρκι φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια διαμέτρου 7 εκ. Βάζουμε στο τσέρκι 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα των μπισκότων μας και τα στρώνουμε καλά πιέζοντάς τα. Βγάζει 30 μπισκότα στα 2 ταψιά και μισό. Προσέχουμε να γίνουν πολύ λεπτά τα μπισκότα μας.
Αν δεν έχουμε τσέρκι , τότε βάζουμε τα 2 κ.γλ. μείγμα στο ταψί μας και τα πατάμε να πλατύνουν και στρώνουμε τις άκρες , ώστε να τους δώσουμε όσο μπορούμε πιο στρογγυλό σχήμα. Θέλουμε λεπτά μπισκοτάκια.
Ψήνουμε το ταψί στους 220 βαθμούς, καλά προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στη μέση του φούρνου για 8 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.