Υλικά
420 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Ενάμιση κουταλάκι αλάτι
Μισό φλιτζάνι λάδι (ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο)
3 κουταλιές της σούπας ελιές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη και την μαγιά.
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι.
Στο μίξερ ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι.
Μόλις γίνει μίγμα ανακατέψτε το σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια νωπή πετσέτα και αφήνουμε για 1 με 1,5 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε σε κριτσίνια ελιάς, σχήματος και μεγέθους της επιλογής μας.
Στο φούρνο για 20 λεπτά και είναι έτοιμα.