Υλικά 1 κιλό στήθος κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μέτριου μεγέθους κομμάτια 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη 3 κ.γ. αλεύρι 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Λιώστε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το κρεμμύδι μετά από 3 λεπτά και αυξήστε τη θερμοκρασία για να βράσει 3-4 λεπτά το μίγμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές (10′ περίπου). Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. 2. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το ένα φλιτζάνι παρμεζάνα. Απλώστε το κοτόπουλο στο πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε τη μπεσαμέλ. Προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά και το δεύτερο φλιτζάνι παρμεζάνα. 3. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο για 20-25 λεπτά και όταν ετοιμαστεί αφήστε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο με αέρα για να πάρει χρώμα η φρυγανιά.
Σουφλέ κοτόπουλο με παρμεζάνα
Γρήγορο, υγιεινό και ιδανικό για όλη την οικογένεια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ