Υλικά

1 1/3 φλιτζάνια σιμιγδάλι καλαμποκιού 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ  3/4 φλιτζάνια βούτυρο 1 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη 4 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό σκεύος για κέικ. Ανακατέψτε μαζί το αραβοσιτάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. 2. Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίξτε τα αυγά, ένα αυγό τη φορά, στη συνέχεια ρίξτε τη βανίλια. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το γιαούρτι, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίξτε τις φράουλες. Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο σκεύος. 3. Ψήνετε για 45 έως 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μπορείτε να βάλετε και να βγάλετε ένα μαχαίρι, καθαρό. Ψήστε το κέικ σε μια συρμάτινη σχάρα για 30 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε σε μια βοηθητική πλάκα. Σερβίρετε με παγωτό ή σαντιγί.