Υλικά 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι αλάτι 1 ράβδος ανάλατο βούτυρο 1 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου (ίσως χρειαστείτε περισσότερο αν το μίγμα είναι πάρα πολύ άκαμπτο) 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας Για τη ζαχαροαλοιφή 1 ράβδος ανάλατο βούτυρο 1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο 6 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 3 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένη Για τη γαρνιτούρα Ψητά φιστίκια, περίπου 1/2 φλιτζάνι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη. Ζεστάνετε το βούτυρο και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα και χτυπήστε το με το φυστικοβούτυρο και το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν. Ρίξτε το μίγμα στο προετοιμασμένο τηγάνι και ψήστε για 40-45 λεπτά, έως ότου η κορυφή είναι χρυσή και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει ενώ κάνετε τη ζαχαροαλοιφή. Για να κάνετε τη ζαχαροαλοιφή, βάλτε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και το βουτυρόγαλα σε μια κατσαρόλα και φέρετέ τα σε πλήρη βρασμό. Μειώστε τη θερμότητα και ρίξτε τη βανίλια και τη ζάχαρη σε σκόνη, προσθέτοντας ένα φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρις ότου το μίγμα να είναι ομοιογενές. Σημείωση: Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό και δεν μπορεί να ανακατευτεί, προσθέστε λίγο περισσότερο βουτυρόγαλα. Ρίξτε το ζεστό μίγμα πάνω από το ζεστό κέικ, δουλεύοντας γρήγορα επειδή η κρούστα δημιουργείται αμέσως. Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ. Γαρνίρετε με φιστίκια.
Κέικ φυστικοβούτυρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ