Υλικά (8 τεμάχια) 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με σκόρδο 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη για μπισκότα (8 μπισκότα, 16 μισά) 1 φέτα μοτσαρέλα σε δεκαέξι τεμάχια 40 κομματάκια πεπερόνι ½ φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα Φρέσκος μαϊντανό για γαρνίρισμα, προαιρετικά Σάλτσα μαρινάρας, προαιρετική Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Βουτυρώστε ένα ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι με σκόρδο. Από κάθε μπισκότο κόψτε το μισό σε σχήμα κύκλου και ισιώστε σε δίσκο. Βάλτε πάνω του ένα κομμάτι πεπερόνι και μοτσαρέλα. Διπλώστε τις πλευρές του μπισκότου πάνω από το πεπερόνι και το τυρί μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Σχηματίστε μια μπάλα και τοποθετήστε τη στο προετοιμασμένο σκεύος. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα, 15 κομμάτια πεπερόνι και κομμάτια τυριού μοτσαρέλα. Όταν όλα τα πιτσάκια έχουν σχηματιστεί και τοποθετηθεί στο ταψί, τακτοποιήστε τα υπόλοιπα πεπερόνι (περίπου 24 τεμάχια) ανάμεσα στα μπισκότα. Αλείψτε με βούτυρο σκόρδου, γαρνίρετε με τυρί μοτσαρέλα και μαϊντανό, αν θέλετε. Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, μέχρις ότου τα πιστάκια πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με σάλτσα μαρινάρας, αν θέλετε.
Πιτσάκια με πεπερόνι και τυρί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ