Υλικά 2 φέτες ψωμί το τοστ 2 αυγά Βούτυρο Κίτρινο τυρί Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα πιάτο, πιέστε το κουτάλι σας στο ψωμί, σχηματίζοντας με την πίεση ένα ορθογώνιο. Προσθέστε αλατοπίπερο πάνω στο ψωμί. Σπάστε ένα αυγό στο ορθογώνιο του ψωμιού που έχετε πιέσει, προσπαθώντας να μην σπάσει ο κρόκος. Βάλτε και στο αυγό αλατοπίπερο. Αλείψτε βούτυρο στις άκρες του ψωμιού αποφεύγοντας να ακουμπήσετε το ωμό αυγό με βούτυρο. Βάλτε το τριμμένο τυρί στις άκρες του τοστ, πάνω από το βούτυρο. Τοποθετήστε το ψωμί αυγού πάνω στην πλάκα ψησίματος και μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά, παρακολουθώντας προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται και ότι το αυγό μαγειρεύεται. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο τυρί στο τέλος πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.
Τραγανό τοστ με κρούστα τυριού και αυγό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ