Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Παραλία, ξαπλώστρα, ξεκούραση και ήλιος. Τι είναι αυτό που μπορεί να φτιάξει την διάθεση; Ούζο και μεζές! Και τι μεζές; Χταποδάκι στα κάρβουνα Υλικά 1 χταπόδι κομμένο 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού κρασί πιπέρι 2 κουτ. σούπας ρίγανη Εκτέλεση Βάλτε το χταπόδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να αρχίσει να κοκκινίζει και να βγάζει τα υγρά του Μόλις αρχίσει να σφίγγει κόψτε τα πλοκάμια και πετάξτε τα σκληρά μέρη Φτιάξτε μαρινάδα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι και τη ρίγανη. Βάλτε το στη μαρινάδα για ένα βράδυ. Ετοιμάστε τα κάρβουνα στην ψησταριά, ψήστε το και καλή όρεξη!
Ο καλύτερος μεζές του καλοκαιριού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ