Μια συνταγή για σπιτική γρανίτα κεράσι, εύκολα και απλά. Καλή απόλαυση! Υλικά 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος) 200 γρ. νερό 200 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού Εκτέλεση Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω τα κεράσια και το βάζουμε για τουλάχιστον 10 ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μετράμε πέντε λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν «περάσουν» οι χρόνοι των δύο παρασκευών μας, ρίχνουμε τα κεράσια και το σιρόπι σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Μοιράζουμε σε ποτήρια και απολαμβάνουμε.