Γρήγορη, εύκολη και χορταστική σαλάτα με ζυμαρικά. Υλικά 1 πακέτο ζυμαρικά πολύχρωμες πένες (ή “βίδες”, ή “φιογκάκια”) 15 τοματίνια ¼ κιλό φέτα ή κρεμώδες λευκό τυρί 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φρέσκο κρεμμύδι μαϊντανός ελιές Καλαμών αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 περίπου λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμύδι Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τριμμένη τη φέτα ή το κρεμμώδες τυρί και τις ελιές. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά. Έτοιμο για σερβίρισμα!
Χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ