Μια σούπερ εύκολη συνταγή για σπιτικό τουρσί που αποθηκεύεται στο ψυγείο σας, ώστε να μη χρειάζεται να το διατηρήσετε σε βάζο. Έτοιμο σε μια μέρα ή δύο, θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στα πάρτι του καλοκαιριού σας και τα μπάρμπεκιου!
Υλικά 2 κιλά αγγούρια kirby (που ονομάζονται επίσης αγγούρια σαλάτας) 8 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο και θρυμματισμένο 4 κουταλάκια του γλυκού σπόρος άνηθου 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι 2 φλιτζάνια νερό 3 κουταλιές μαγειρικό αλάτι (ή αλάτι kosher) Εκτέλεση Προετοιμάστε τα βάζα πλένοντας τα με ζεστό σαπουνόνερο. Βεβαιωθείτε ότι τα ξεπλύνατε καλά και τα στεγνώσατε εντελώς. Αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε τα αγγούρια στα 4 για να τα φτιάξετε σε λωρίδες. Αν προτιμάτε, μπορείτε να τα αφήσετε ολόκληρα, κομμένα σε μισά ή κομμένα σε μικρά κομμάτια. Αφήστε τα στην άκρη. Πιάστε τα βάζα και διαιρέστε τα μπαχαρικά και το σκόρδο ομοιόμορφα μεταξύ τους. Πρέπει να έχετε 4 σκελίδες, 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι ανά βάζο. Διαχωρίστε τα αγγούρια και στα δύο βάζα. Εάν έχετε πολύ χώρο ανάμεσα στα αγγούρια και την κορυφή του βάζου, προσθέστε περισσότερα κομμάτια αγγουριού για να γεμίσετε τα κενά. Εάν υπάρχει υπερβολικός χώρος στο βάζο, θα πάρουν πολλή άλμη. Φέρτε το ξύδι, το νερό και το αλάτι σε βρασμό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Μόλις βράσουν, σβήστε τη φωτιά και χωρίστε την άλμη ανάμεσα στα δύο βάζα. Τοποθετήστε τα βάζα με τα καπάκια και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα τουρσιά στο ψυγείο για 2 ημέρες πριν τα δοκιμάσετε. Τα τουρσιά θα διατηρηθούν για μερικές εβδομάδες.