Εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα που έχετε φάει ποτέ. Υλικά (για 36 τεμάχια) 1¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλιτζάνι ζάχαρη ¾ κούπα κρύο βούτυρο Για το ανώτερο στρώμα ⅔ φλιτζάνι συσκευασμένη μαύρη ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι +1 κουταλάκι αλεύρι 4 μεγάλα αυγά 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ½ κουταλάκι αλάτι 1½ φλυτζάνια σιρόπι καλαμποκιού 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια (όχι απαραίτητα φρυγανισμένα) Εκτέλεση Αυτή η συνταγή χρειάζεται ένα ταψί σε διάσταση 9×13, το οποίο πρέπει να το βουτυρώσετε και να στρώσετε σε αυτό χαρτί ψησίματος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου και στους 160 βαθμούς για τα σκεύη από γυαλί. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά. (Μπορείτε να πολτοποιήσετε το βούτυρο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, αν προτιμάτε.) Πιέστε το μίγμα σταθερά και ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήστε για 20 λεπτά. Οι άκρες θα πρέπει να αρχίζουν να γίνονται καφέ. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε την επικάλυψη ενώ είναι ακόμη ζεστή. Για να προετοιμάσετε το ανώτερο στρώμα της πίτας Ανακατέψτε το αλεύρι και την μαύρη ζάχαρη καλά. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σβώλοι από αλεύρι ή ζάχαρη στα μπισκότα όταν ψηθούν. Ανακατέψτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το σιρόπι καλαμποκιού. Αφήστε το μίγμα για περίπου 15 λεπτά, ενώ το κάτω στρώμα προ-ψήνεται, ανακατεύοντας το περιστασιακά. Αυτό δίνει στον αλεύρι χρόνο να μαλακώσει και θα βοηθήσει να πυκνώσει το ανώτερο στρώμα. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ρίξτε την επίστρωση πάνω από τη μερικώς ψημένη κρούστα του πυθμένα μόλις βγει από το φούρνο. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για επιπλέον 40-50 λεπτά. Οι χρόνοι ποικίλλουν λίγα λεπτά, ανάλογα με το υλικό του ταψιού. Ανακινήστε το ταψί λίγο. Το κέντρο μπορεί να ταλαντεύεται λίγο σαν ζελέ, αλλά δεν πρέπει να είναι υγρό. Αφήστε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου πριν ψύξετε τις ράβδους στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για μια νύχτα προτού προσπαθήσετε να τις κόψετε. Βγάλτε την πίτα από το ταψί αφού κρυώσει πλήρως στο ψυγείο και κόψτε τη σε κομμάτια. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα αιχμηρό οδοντωτό μαχαίρι που κρατιέται οριζόντια. Κόψτε μια ολόκληρη σειρά από μπισκότα κάθε φορά και μετά κόψτε κάθε σειρά ξεχωριστά σε μεμονωμένες μπάρες.
Μπάρες καρυδόπιτας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ