Υλικά 1 κιλό κιμάς 2 τριμμένα κρεμμύδια 2 τριμμένες ντομάτες 3 φέτες ψωμί μουσκεμένο 2 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ρίγανη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε τον κιμά σε έναν μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Στραγγίζουμε το ψωμί και ρίζνουμε κομματάκια πάνω από τον κιμά. Προσθέτουμε ρίγανη, αλατοπίπερο, ξίδι – το οποίο κάνει και την διαφορά – και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, όμως αν είναι σφιχτό καλό θα είναι να το ραντίσουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί όπου είναι έτοιμα για ψήσιμο.
Συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών Αφρατεύουμε το πλιγούρι ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι πριν το σερβίρουμε με το κοτόπουλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς Αυτή η γιορτινή σαλάτα είναι δροσερή και ανάλαφρη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ Η σελινόριζα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, K, Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα Τα κυδώνια είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για το χοιρινό κρέας, ιδανικά για να κάνουνε τη διαφορά στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια Ο μαύρος χοίρος είναι υψηλής ποιότητας χοιρινό κρέας με ξεχωριστή γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ