Τα κομμάτια στήθους κοτόπουλου με γλυκιά και πικάντικη σάλτσα και φρυγανισμένο σουσάμι, είναι ένα υπέροχο γεύμα για την οικογένειά σας. Υλικά 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες 1 κ.σ. λάδι σουσαμιού 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη 3 κ.σ. κορν φλάουρ 7 κ.σ. αλεύρι 1 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι Φυτικό λάδι για μαγείρεμα Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι 6 κ.σ. κέτσαπ αλάτι 1/2 φλιτζάνι νερό σουσάμι-φρυγανισμένο Εκτέλεση Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες. Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σουσάμι και το ελαιόλαδο, προσθέστε το στήθος κοτόπουλου και μαρινάρετε για τουλάχιστον 1 ώρα (μπορείτε να τα αφήσετε στη μαρινάδα για λίγες ώρες αν έχετε χρόνο). Σκουπίστε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το φυτικό έλαιο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Συνδυάστε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μίγμα αλευριού (μη βάζετε όλο το κοτόπουλο ταυτόχρονα, χωρίστε το σε μερικές παρτίδες). Φροντίστε να το καλύψετε με το αλεύρι καλά, μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, συνδυάστε το μέλι, τη σάλτσα τσίλι, την κέτσαπ και το νερό, βράστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχιά η σάλτσα. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το τηγανισμένο κοτόπουλο και στη συνέχεια πασπαλίστε με το σουσάμι.
Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού και σουσάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ