Τα κομμάτια στήθους κοτόπουλου με γλυκιά και πικάντικη σάλτσα και φρυγανισμένο σουσάμι, είναι ένα υπέροχο γεύμα για την οικογένειά σας. Υλικά 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες 1 κ.σ. λάδι σουσαμιού 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη 3 κ.σ. κορν φλάουρ 7 κ.σ. αλεύρι 1 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι Φυτικό λάδι για μαγείρεμα Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι 6 κ.σ. κέτσαπ αλάτι 1/2 φλιτζάνι νερό σουσάμι-φρυγανισμένο Εκτέλεση Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε λωρίδες. Συνδυάστε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σουσάμι και το ελαιόλαδο, προσθέστε το στήθος κοτόπουλου και μαρινάρετε για τουλάχιστον 1 ώρα (μπορείτε να τα αφήσετε στη μαρινάδα για λίγες ώρες αν έχετε χρόνο). Σκουπίστε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το φυτικό έλαιο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Συνδυάστε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μίγμα αλευριού (μη βάζετε όλο το κοτόπουλο ταυτόχρονα, χωρίστε το σε μερικές παρτίδες). Φροντίστε να το καλύψετε με το αλεύρι καλά, μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, συνδυάστε το μέλι, τη σάλτσα τσίλι, την κέτσαπ και το νερό, βράστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχιά η σάλτσα. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το τηγανισμένο κοτόπουλο και στη συνέχεια πασπαλίστε με το σουσάμι.
Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού και σουσάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ