Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με 2% ή με 0% λιπαρά
Υλικά 1 κιλό ώριμα βερίκοκα 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 5 κ.σ. ζάχαρη 6 κ.σ. ζάχαρη μαύρη 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα ή φιστίκια Εκτέλεση Πλύνετε τα βερίκοκα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και αφήστε τα για μερικά λεπτά σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν τα βερίκοκα γίνουν μαλακά, χωρίς να λιώσουν τελείως, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε τους τη βανίλια και βάλτε τα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, ανακατέψτε τα με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια, τα οποία έχετε νωρίτερα θρυμματίσει στο μπλέντερ. Ρίξτε την κρέμα βερίκοκο σε ποτήρια ή μπολ και προσθέστε από πάνω γιαούρτι. Πασπαλίστε με τη μαύρη ζάχαρη για έξτρα γεύση.