Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο για δύο 24ωρα, αλλάζοντας νερό κάθε 6-8 ώρες
Υλικά (για 6 άτομα) 200 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, σε ροδέλες 300 γρ. πατάτες, σε ροδέλες 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το σερβίρισμα 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 300 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη 30 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο από 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι 20 γρ. πελτέ ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 300 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο 1,5 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον μπακαλιάρο, και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε τα λαχανικά εκ νέου και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης