Το δεύτερο τρίμηνο είναι μάλλον το πιο ευχάριστο της εγκυμοσύνης και δεν περιλαμβάνει την κούραση του τελευταίου τριμήνου ή τις ναυτίες του πρώτου. Και εφόσον κάθε φάση της εγκυμοσύνης έχεις τις δικές της απαιτήσεις, εμείς σας παρουσιάζουμε αυτά που πρέπει να κάνετε ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένες.
Ξεκινήστε τα ψώνια για ρούχα εγκυμοσύνης. Κι ενώ το πρώτο τρίμηνο δεν σας δημιουργεί συνήθως κάποιο πρόβλημα στο σώμα και τα ρούχα, το δεύτερο τρίμηνο γίνεται αισθητό σε εσάς και τους γύρω σας. Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο ορατό, πρέπει να νιώθετε λίγο πιο άνετα. Δώστε βάση στα απαραίτητα κομμάτια γιατί το νούμερο των ρούχων δεν θα μείνει ίδιο σε όλη την εγκυμοσύνη.
Διασκεδάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Τώρα είναι η ώρα να πάτε σε εκείνη τη συναυλία ή στο καινούριο μπαρ που άνοιξε, να ξενυχτήσετε βλέποντας τις αγαπημένες σας σειρές και γενικά να κάνετε ‘ενήλικα’ πράγματα πριν έρθει το μωρό.
Ενυδατώστε την κοιλίτσα. Η λοσιόν μπορεί να μην μειώσει τις ραγάδες αλλά σίγουρα θα αποτρέψει τον κνησμό στην περιοχή.
Κάντε μία μικρή λίστα με ονόματα μωρού. Ξεκινήστε να καταλήγετε σε κάποια ονόματα και συζητήστε το με το σύντροφό σας ώστε να ελαττωθούν ακόμα περισσότερο οι επιλογές.
Αποφασίστε αν θέλετε να ξέρετε το φύλο του μωρού. Πριν πάτε στον υπέρηχο που σας αποκαλύπτει αν είναι αγόρι ή κορίτσι, ενημερώστε το γιατρό για το αν θέλετε να ξέρετε ώστε να μην σας το πει αμέσως.
Οργανωθείτε οικονομικά. Όσο περνάει από το χέρι σας και είναι εφικτό, ξεκινήστε την αποταμίευση και μην κάνετε παράλογα έξοδα. Τώρα έχετε και άλλο άτομο να σκεφτείτε.
Προετοιμάστε τα αδέρφια ή τα κατοικίδια. Μιλήστε στα παιδιά για τον ερχομό του μωρού ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν και κάντε όποιες αλλαγές χρειάζονται για την εύρυθμη συνύπαρξη του μωρού με το σκύλο σας.
Γίνετε πιο σχολαστική με τον καθαρισμό των δοντιών. Οι γυναίκες με καλή στοματική υγιεινή στην εγκυμοσύνη έχουν λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν στοματικά βακτήρια στο μωρό, ειδικά αν χρησιμοποιήσουν το ίδιο κουτάλι.
Ξεκινήστε να κοιμάστε στο πλάι. Δεν θα έχετε άλλη επιλογή στο τρίτο τρίμηνο, οπότε είναι καλό να ξεκινήσετε από τώρα ώστε να το συνηθίσετε.
Αποφύγετε τις δραστηριότητες που δεν είναι ασφαλείς. Το σέρφινγκ, το σκι και τα αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή μπορούν να τραυματίσουν την περιοχή της κοιλιάς.
Προφυλάξτε το σπίτι για το μωρό. Είναι μία καλή περίοδος για να κάνετε το σπίτι πιο φιλικό στο μωρό και να φροντίσετε να μην υπάρχουν αιχμηρές γωνίες ή επικίνδυνα αντικείμενα σε όλους τους χώρους.