Μια ιδιαίτερη σαλάτα για το καλοκαιρινό σας τραπέζι! Υλικά Για τη σαλάτα 250 γρ. σπανάκι 1 1/2 ή 2 φλιτζάνια φράουλες πλυμένες και κομμένες 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψημένα Ελιές 1/4 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο 100 γρ. λευκό τυρί (π.χ. φέτα ή κοπανιστή) Για τη σάλτσα της σαλάτας 2 κ.σ. βαλσάμικο 1 κ.σ. ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κ.σ. Ντιζόν ή απλή μουστάρδα 1/2 κ.γ. αλάτι 1/3 κ.γ. πιπέρι 1/4 κ.γ. πάπρικα Εκτέλεση Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το σπανάκι, τις ελιές, το κρεμμύδι και τις φράουλες και ρίξτε τη μισή ποσότητα σάλτσας. Ρίξτε από πάνω τα καρύδια, το αβοκάντο και το τυρί. Προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα προτού σερβίρετε.
Πρωτότυπη σαλάτα με φράουλες και σπανάκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ