Υλικά 1 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα 2 αυγά 1/2 κουταλάκι μυρωδικά Για τη γαρνιτούρα 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (προαιρετικά) 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί, αυγά και μυρωδικά. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα. Βγάλτε το μίγμα στο ταψί προσεκτικά το μείγμα μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα το κάτω μέρος του. Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Η κρούστα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή, χωρίς να υπάρχει υγρή ζύμη στην κορυφή. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα στο φούρνο. Η σχάρα θα επιτρέψει στο κάτω μέρος να γίνει τραγανό. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί. Εάν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε 2 κουταλιές της μοτσαρέλας για 2 κουταλιές παρμεζάνα που προσδίδουν λίγο διαφορετική γεύση. Τοποθετήστε τη σχάρα στο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με μαϊντανό πριν κόψετε και σερβίρετε.
Τυρόψωμο με τρία υλικά και ελάχιστες θερμίδες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ