Εύκολη βρετανική συνταγή για τάρτα λεμονιού

Υλικά Για την κρούστα: 1 φλιτζάνι απλό αλεύρι 1 μπάρα βούτυρο ανάλατο 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση λεμονιού: 1/4 φλιτζάνι σαντιγί 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη  1 αυγό Χυμός Λεμονιού (από 1 λεμόνι) Εκτέλεση Ανακατέψτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Πιέστε αυτή τη […]
2 Ιουλίου 2018 | 06:00

Υλικά Για την κρούστα: 1 φλιτζάνι απλό αλεύρι 1 μπάρα βούτυρο ανάλατο 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη Για τη γέμιση λεμονιού: 1/4 φλιτζάνι σαντιγί 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη  1 αυγό Χυμός Λεμονιού (από 1 λεμόνι) Εκτέλεση Ανακατέψτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Πιέστε αυτή τη μαλακή ζύμη στη βάση του ταψιού ζαχαροπλαστικής. Πιέστε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι. Ψήστε για 20 λεπτά στους 190 ° C. Βγάλτε το ταψί και αφήστε το να κρυώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 ° C. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, το αυγό, τη σαντιγί και το χυμό λεμονιού. Προσεκτικά χύστε το μίγμα στο ταψί ζαχαροπλαστικής. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 35 – 40 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν βγάλετε το γλυκό από το ταψί. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version