Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για τις βάφλες, το παγωτό ή το κέικ σας! Υλικά 1/2 κιλό φράουλες, κομμένες 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κ.σ. χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για 20′ περίπου ή μέχρι να γίνει πυκνή η σάλτσα, ανακατεύοντας πάλι περιστασιακά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Έχετε κατά νου ότι η σάλτσα θα γίνει πιο πυκνή μόλις κρυώσει και ειδικά αν φυλαχτεί στο ψυγείο.
Σπιτική σάλτσα φράουλας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ