Υλικά Για 4-5 μερίδες 5 ντομάτες, ώριμες και σφιχτές 5 πιπεριές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 10 κουταλιές ρύζι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι δυόσμο 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα λαχανικά. Κόψτε μια φέτα από την επιφάνεια της πιπεριάς την οποία θα χρησιμοποιήσετε για καπάκι. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Στην συνέχεια, κάντε το ίδιο και με τις ντομάτες. Αφαιρέστε δηλαδή, το καπάκι και κατόπιν με ένα κουτάλι αδειάστε την ψίχα και φυλάξτε την σε ένα μπολ. Φτιάξτε τη γέμιση Κρατήστε μόνο την ψίχα από τις ντομάτες (στραγγίζοντας το ζουμί και τα σπόρια της). Προσθέστε το κρεμμύδι και αλέστε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε το ρύζι (10 κουταλιές όσα είναι και τα λαχανικά). Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τα 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίξτε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε τα γεμιστά κατά τα 3/4. Σκεπάστε τα με τα καπάκια τους. Πασπαλίστε με ζάχαρη και περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε τα για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Αν θέλετε, προσθέστε και πατάτες.
Υγιεινά γεμιστά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ