Υλικά Για 4-5 μερίδες 5 ντομάτες, ώριμες και σφιχτές 5 πιπεριές 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 10 κουταλιές ρύζι 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι δυόσμο 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ετοιμάστε πρώτα τα λαχανικά. Κόψτε μια φέτα από την επιφάνεια της πιπεριάς την οποία θα χρησιμοποιήσετε για καπάκι. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Στην συνέχεια, κάντε το ίδιο και με τις ντομάτες. Αφαιρέστε δηλαδή, το καπάκι και κατόπιν με ένα κουτάλι αδειάστε την ψίχα και φυλάξτε την σε ένα μπολ. Φτιάξτε τη γέμιση Κρατήστε μόνο την ψίχα από τις ντομάτες (στραγγίζοντας το ζουμί και τα σπόρια της). Προσθέστε το κρεμμύδι και αλέστε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε το ρύζι (10 κουταλιές όσα είναι και τα λαχανικά). Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τα 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίξτε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε τα γεμιστά κατά τα 3/4. Σκεπάστε τα με τα καπάκια τους. Πασπαλίστε με ζάχαρη και περιχύστε τα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήστε τα για 1 ώρα περίπου και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Αν θέλετε, προσθέστε και πατάτες.
Υγιεινά γεμιστά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ