Οι τηγανίτες με πραλίνα αρέσουν σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Μόνο με λίγα,απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εύκολο πιάτο, που είναι ιδανικό για το πρωινό σας γεύμα και για σνακ. Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 4 κ.σ. ζάχαρη 1 αυγό 1 κούπα γάλα 2 κ.σ. γάλα 2 κ.γ. βούτυρο 1/6 φλ. πραλίνα ή όση θέλετε Εκτέλεση Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ. Ανοίξτε μια λακούβα στο κέντρο και ρίξτε το αυγό και το γάλα ώστε να σχηματίσετε ένα ομοιογενές μίγμα. Σε μια λαδόκολλα σχηματίστε δισκάκια με μιάμιση κουταλιά πραλίνα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ταψί με τη λαδόκολλα στην κατάψυξη. Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίξτε με ένα κουτάλι μία μικρή ποσότητα από τον χυλό στο τηγάνι. Με γρήγορες κινήσεις τοποθετήστε στο κέντρο του κάθε χυλού ένα δισκάκι με πραλίνα και ξανακαλύψτε με χυλό. Μετά από τέσσερις περίπου τηγανίτες προσθέστε τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο και συνεχίστε μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τα δισκάκια πραλίνας. Καλή απόλαυση!
Τηγανίτες γεμιστές με πραλίνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ