Υλικά (για 6-8 άτοµα) Για τους λουκουμάδες 2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 4 κ.σ.ελαιόλαδο 2 αβγά ½ φλ. ζάχαρη 1 φλ. γιαούρτι ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ελαιόλαδο για το τηγάνισµα Για το σιρόπι 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ½ ποτήρι νερό 2 κ.σ. µέλι 2-3 ξυλάκια κανέλας Διαδικασία Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το βάζουμε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα και μ’ ένα κουτάλι τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει και η επιφάνεια. Τους βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να πάρει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Οταν ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες τους μεταφέρουμε πάλι με την τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα. Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.
Λουκουμάδες με γιαούρτι, μέλι και κανέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ