Υλικά (για 2 μερίδες) 150 γρ. τραχανάς, μαγειρεμένος σε ζωμό ή γάλα 4-5 αβγά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες 3-4 μεγάλα μανιτάρια πορτσίνι, κομμένα σε κύβους ή 12-15 μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα στη μέση 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κύβους Διαδικασία Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τραχανά, τα αβγά, το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε μικρό στρογγυλό ταψί ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 7-8 λεπτά. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του τραχανά και το αφήνουμε για 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της φριτάτα με τους κύβους τυριού και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο. Την αφήνουμε για 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί το αβγό αλλά να παραμείνει ελαφρώς ζουμερή. Βγάζουμε τη φριτάτα από τον φούρνο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και τη σερβίρουμε με μια πλούσια, πράσινη σαλάτα. Τips Αντί για μανιτάρια, μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια και δυόσμο. Είναι η ιδανική συνταγή για να εκμεταλλευτούμε τον τραχανά που μας έχει περισσέψει. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Νόστιμη φριτάτα με μανιτάρια και τραχανά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ