YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τα μπιφτέκια 400 γρ. κιμά κοτόπουλου 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 1 κολοκυθάκι, τριμμένο 1 καρότο, τριμμένο 1 ντομάτα, τριμμένη 1 αβγό αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 1/2 κ.γ. σουμάκ 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο 100 ml ελαιόλαδο Για τη σαλάτα 800 γρ. πατάτες, σε κύβους 3Χ3 εκ. 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας αλάτι, πιπέρι 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια 2 κ.σ. φρέσκο κρεμ-μυδάκι, ψιλο-κομμένο 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μπιφτέκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσέχουμε το μείγμα να μην είναι σφιχτό, αλλά μαλακό τόσο ώστε να πλάθεται σχεδόν με δυσκολία σε μπιφτέκι. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό από τη βρύση. Βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των περίπου 150 γρ. το καθένα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν. Πατατοσαλάτα: Σε κατσαρόλα, σε μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν καλά αλλά να μην παραβράσουν. Τις σουρώνουμε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια. ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Μπιφτέκια κοτόπουλου με σουμάκ και πατατοσαλάτα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ