Οι διατροφολόγοι έχουν μάλλον διαφορετική άποψη ως προς το θέμα ενώ η επικρατούσα γνώμη είναι ότι δεν πρέπει να κακομαθαίνουμε το παιδί φτιάχνοντάς του ένα πιο ιδιαίτερο φαγητό, ειδικά αν είναι επιλεκτικό. Υπάρχει όμως και η άποψη που λέει ότι είναι καλό να υπάρχει ποικιλία πάνω στο τραπέζι και καθένας να επιλέγει αυτό που του αρέσει. Μπορεί να είναι ένα κανονικό φαγητό και άλλες επιλογές σε λαχανικά ή απλά συνοδευτικά. Αυτό που πρέπει να θυμάστε όταν οργανώνετε το δείπνο είναι να μην είστε επικριτική. Μην μαλώνετε το παιδί και μην το αναγκάζετε να φάει, γιατί έτσι δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απλά δώστε του επιλογές και παρουσιάστε ξανά και ξανά το ίδιο φαΐ, μέχρι να το δοκιμάσει.
Ελέγξτε την ποσότητα των μερίδων. Αν δώσετε στο μικρό παιδί την ποσότητα που τρώτε κι εσείς, θα τρομάξει και δεν θα θέλει καν να δοκιμάσει. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να βάζετε μία κουταλιά της σούπας για κάθε χρόνο της ζωής του. Αν είναι 4, θα φάει 4 κουταλιές πουρέ.
Φάτε όλοι μαζί. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έκανε μελέτη που αποδεικνύει ότι τα παιδιά που έτρωγαν μαζί με τους γονείς, έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε αντίθεση με τα παιδιά που έτρωγαν μόνα.