Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος μαγειρέματος: 15΄ Υλικά για 2 άτομα 200-300 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό, ψιλοκομμένο 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 3-4 κολοκυθάκια, σε ροδέλες 1 σφηνάκι τσίπουρο 100 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο ή νερό ζεστό 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση 1. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν, για 3 λεπτά. 2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα φέρνουμε μια βόλτα και τα σβήνουμε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε περίπου 2 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. 3. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών για να μην κολλήσουν. 4. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε από πάνω το κατίκι και τον βασιλικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές . Tip: Σε περίπτωση που μας έχει περισσέψει χοιρινό και όχι κοτόπουλο, σβήνουμε το φαγητό με κρασί και αντικαθιστούμε τον βασιλικό με θυμάρι ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Κοτόπουλο και κολοκυθάκια στο τηγάνι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ