Ακόμα και αν τα παιδιά σας δεν αγαπούν τις κλασικές, καφέ φακές, θα θελήσουν σίγουρα να δοκιμάσουν το πιάτο με τη λαχταριστή κόκκινη σούπα. Υλικά 1/2 πακέτο κόκκινες φακές 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα 2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα δύο 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στα 4 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βάλτε σε μία κατσαρόλα τις κόκκινες φακές να βράσουν για 5 λεπτά, σουρώστε τις και βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, με όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπάζονται. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίζει το βράσιμο, μετριάστε τη φωτιά και βράστε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσουν. Έπειτα, αλέστε τις φακές στο μπλέντερ. Ρίξτε πάλι στην κατσαρόλα το μίγμα, προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει μία βράση βγάλτε από την φωτιά και σερβίρετε.
Σούπα με κόκκινες φακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ