Αν προτιμάτε τα οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, πιθανότατα θα σας ενδιαφέρει η επιλογή του κατσικίσιου γάλακτος. Ποιες είναι όμως οι διαφορές του από το αγελαδινό γάλα; Είναι το κατσικίσιο γάλα καλύτερο για εσάς; Ποιο από τα δύο θα έπρεπε να πίνετε; Συνεχίστε το διάβασμα και μάθετε το διατροφικό προφίλ του κατσικίσιου γάλατος. Σχετικά με το κατσικίσιο γάλα Όλα τα γάλατα αποτελούνται από νερό, λακτόζη, λίπη, πρωτεΐνη και μικροθρεπτικά συστατικά. Αν και κάποια γάλατα έχουν ίδιο μακροδιατροφικό προφίλ, στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ. Το κατσικίσιο γάλα έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες σε σύγκριση με το αγελαδινό. Μπορεί το αγελαδινό γάλα να έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά, αλλά το κατσικίσιο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος λόγω της πιο εύπεπτης σύνθεσής του. Το κατσικίσιο γάλα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αναπνευστικά, πεπτικά και δερματολογικά συμπτώματα στους περισσότερους ανθρώπους. Λιγότερη λακτόζη Το κατσικίσιο γάλα περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό και για αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν μια ελαφριάς μορφής δυσανεξία στη λακτόζη. Φυσικά, στην περίπτωση που έχετε έντονη δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να επιλέγετε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη. Περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία Και το αγελαδινό γάλα και το κατσικίσιο είναι πλούσια σε μια σειρά βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ενώ το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου, το αγελαδινό γάλα περιέχει περισσότερη βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ. Έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων είναι μεγαλύτερη στην περίπτωση του κατσικίσιου γάλατος συγκριτικά με το αγελαδινό. Περιεκτικότητα σε λίπη Το κατσικίσιο γάλα έχει μικρότερα λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο. Βιοδιαθεσιμότητα Ένα βασικό προτέρημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι η ομοιότητά του με το μητρικό γάλα. Η χημική του σύνθεση, η οποία είναι πολύ πιο κοντά στο ανθρώπινο γάλα συγκριτικά με το αγελαδινό, το κάνει πιο εύπεπτο και εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ενισχύει τον μεταβολισμό Έρευνες του Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γάλα με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα. Λιγότερο τοξικό Ενώ συνήθως το αγελαδινό γάλα περιέχει αυξητικές ορμόνες, το κατσικίσιο σπάνια είναι το ίδιο επιβαρυμένο. Λόγω του ότι βρίσκεται στο περιθώριο, το κατσικίσιο γάλα είναι περισσότερο θρεπτικό και λιγότερο τοξικό.
Γιατί να επιλέξω κατσικίσιο γάλα;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοσοποιητικό: Με αυτές τις τροφές δεν θα αρρωστήσει το παιδί Ποια συστατικά και τροφές θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του παιδιού και θα κάνουν τον οργανισμό του πιο ανθεκτικό στις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιδερμίδα πιο υγιής και λαμπερή με 3 διατροφικά tips Ανακαλύψτε τα "skin foods" που υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα και γιατί πρέπει να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δείτε πως θα πείσετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά Το φαγητό δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση για τα παιδιά. Ωστόσο, δεν είναι ακατόρθωτο να τα μυήσετε στην υγιεινή... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διατροφή: Οι «απαγορευτικές» τροφές για τα παιδιά Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε αυτές τις τροφές στο μεσημεριανό μας οικογενειακό τραπέζι; Τι είναι σημαντικό να περιλαμβάνει η διατροφή... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4 μύθοι για τη διατροφή στο θηλασμό Οι μύθοι γύρω από τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να σου προκαλέσουν επιπλέον άγχος, γι’ αυτό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα έρευνα: Το φαγητό που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά μέχρι να κλείσουν τα 2 Νέα έρευνα επισημαίνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής κατά τη διάρκεια των πρώτων 1.000 ημερών, από την... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μειωμένη όρεξη: Πώς θα τρώει το παιδί περισσότερο; Η διατροφή του παιδιού δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αυτό μπορεί να σας αγχώνει, αλλά υπάρχουν... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ