Υλικά για 4-6 μερίδες 158 θερμίδες 2 μεγάλα αγγούρια, ξεφλουδισμένα ή μη 1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια Περίπου 30 ρώγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 1/2 κ.γ. ξύδι 1 1/2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου 1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση Κόψτε τα αγγούρια πρώτα κατά μήκος και μετά σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε τους αλάτι. Αφήστε τα για 20-25 λεπτά, έτσι ώστε το αλάτι να τα βοηθήσει να αποβάλουν το νερό τους. Έπειτα ξεπλύνετε το αλάτι και στεγνώστε τα αγγούρια. Ανακατέψτε τα αγγούρια, τα σταφύλια και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο. Γαρνίρετε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα, έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Αν θέλετε προσθέστε λίγο αλάτι. Καλή όρεξη!
Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρι, σταφύλι και αβοκάντο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ