Υλικά 2 ώριμες μπανάνες 3 αυγά 100 ml χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. ζάχαρη 170 γρ. φαρίνα 40 γρ. κακάο 150 γρ. βούτυρο 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. 2. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ. 3. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε κυβάκια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε. 4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίστε να χτυπάτε το μίγμα να γίνει ομοιογενές και πάλι. 5. Έπειτα, ρίξτε το μαλακό βούτυρο και το κακάο και χτυπήστε πάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος, ρίξτε τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. 6. Αδειάστε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Αφήστε το μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά, ώστε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρετε.
Κέικ σοκολάτας με μπανάνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ