Υλικά για 4 μερίδες 1/2 κιλό μακαρόνια (πένες ή ριγκατόνι) 1 γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο 2 κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα Αλάτι και πιπέρι 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ή φέτα ή μοτσαρέλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδα 1 1/2 φλιτζάνι τοματίνια, κομμένα στη μέση 1/3 φλιτζάνι τυρί για μακαρόνια, π.χ. πεκορίνο 1/2 φλιτζάνι βασιλικό Εκτέλεση 1. Γεμίστε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό και αλάτι. Φτάστε το σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 2. Σουρώστε τα μακαρόνια και αφήστε τα διατηρώντας τα 3/4 του νερού. 3. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. 4. Προσθέστε το κολοκύθι και τα τοματίνια και μαγειρέψτε μέχρι να τηγανιστούν και αυτά για 4-5 λεπτά. Ρίξτε το αλατοπίπερο. 5. Προσθέστε το νερό που είχατε φυλάξει και ανακατέψτε καλά ώστε να σκεπάσει όλα τα υλικά. Μετά ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Ρίξτε το τυρί για μακαρόνια και ανακατέψτε πάλι. 6. Πασπαλίστε τη ρικότα και το βασιλικό πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρετε!
Ζυμαρικά στο τηγάνι με κολοκύθι και τυρί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Kourtney Kardashian: Μάθαμε πώς φτιάχνει τον τέλειο matcha latte της Η πιο απλή συνταγή! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο κατσαρόλας λαδορίγανη με πλιγούρι λαχανικών Αφρατεύουμε το πλιγούρι ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι πριν το σερβίρουμε με το κοτόπουλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινή σαλάτα με λαχανίδα, φρούτα και ξηρούς καρπούς Αυτή η γιορτινή σαλάτα είναι δροσερή και ανάλαφρη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με σελινόριζα, λαχανικά και φιδέ Η σελινόριζα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, K, Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτινό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα Τα κυδώνια είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για το χοιρινό κρέας, ιδανικά για να κάνουνε τη διαφορά στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαύρος χοίρος με πατάτες και μανιτάρια Ο μαύρος χοίρος είναι υψηλής ποιότητας χοιρινό κρέας με ξεχωριστή γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ